Det er altid en god idé at køre med rygskjold, også kaldet skiskjold, når du suser ned ad pisterne. Når du står på ski, er rygskjoldet med til at give dig ekstra tryghed, hvilket er vigtigt for at blive en god skiløber. Derudover er det også med til at mindske risikoen for rygskader, hvis du skulle være så uheldig at styrte.

 

Heldigvis er der mange, som har opdaget fornuften i at passe på sig selv, når de står på ski. Det betyder derfor også, at det i løbet af de seneste år er blevet mere almindeligt at bruge rygskjold, så ryggen er godt beskyttet. Husk også skihjelmen, når du tager på skiferie.

 

Det du skal være opmærksom på, når du vælger rygskjold, er følgende:

  • Størrelsen er noget af det vigtigste. Den forkerte størrelse får formålet til at forsvinde.
  • Rygskjoldet skal have den rette pasform. Det skal sidde helt tæt, men det må endelig ikke stramme. Her er det en god idé at vælge et, der kan justeres i størrelsen.
  • Hav fokus på fleksibiliteten. Du opnår størst mulig komfort ved at vælge et let og fleksibelt skjold.
  • Der skal være god åndbarhed. Hvis du ikke kan komme af med din sved, risikerer du at blive overophedet og derefter meget kold, når din sved bliver kølet af vinden.

 

Sådan skal rygskjoldet sidde

Som hovedregel skal rygskoldet sidde, sådan at det dækker hele ryggen. Det vil sige fra halebenet og helt op til nakken. Du kan dog sagtens købe skjold, der er mindre og kun dækker lænden, men her får du naturligvis ikke den samme beskyttelse som ved de skiskjold, der støtter hele ryggen. Så når du nu er i gang med at finde det rette skjold, er der ingen grund til ikke at vælge den type, der dækker hele ryggen.

 

Derudover skal du sikre, at skjoldet ikke kan sidde og glide rundt på ryggen. Omvendt er det også vigtigt, at dit skiskjold ikke sidder så tæt, at du får svært ved at bevæge dig. Når du står på ski, er der ikke noget værre end at have noget udstyr på, der begrænser bevægelsesfriheden.

 

En tommelfingerregel er, at størrelsen på dit rygskjold skal være nogenlunde samme størrelse, som du bruger i almindeligt tøj. Det er dog altid en god idé at prøve skjoldet på, inden du køber, da størrelsen som nævnt er meget vigtig.

Comments are closed.