Det er en rigtig god idé at træne op til skiferien, så din krop er klar til de mange timer på pisterne. Og det kan du heldigvis nemt gøre hjemmefra med nogle gode øvelser.

balance, body, exercise

Øvelserne før skiferien er vigtige. De hjælper dig med at gøre din krop klar til nogle lange aktive dage, og så kan de desuden være med til at sikre dig, at du ikke får skader. Så husk at gå i gang med træningen op til skiferien i god tid, inden du drager mod pisterne.

 

3 nemme øvelser

Vi har her samlet tre simple og gode øvelser, som du nemt kan lave derhjemme, inden du skal på skiferie.

 

1) Planken

Planken er rigtig god til at sikre, at du får skabt stabilitet ved din rygsøjle, hvilket er vigtigt, når du skal stå på ski. Hold gerne positionen mellem 30 sekunder og 3 minutter ad gangen for at få mest muligt ud af øvelsen.

 

2) Balancetræning

Vi kommer heller ikke udenom, at din balance har stor betydning for, hvor tryg og god du bliver ude på pisterne. Lav derfor en øvelse, hvor du står med vægten på det ene ben, mens du bevæger det andet. Skift ben efter 2 minutter.

 

3) Squats

Skiløb kræver naturligvis også stærke ben. Stil dig med skulderbreddes afstand mellem fødderne, ret ryggen og sænk dig så langsomt ned, som hvis du ville sætte dig i en stol. Rejs dig igen og gentag. Øg gerne antallet gang for gang, så dine lårmuskler kan blive stærkere og stærkere.

Comments are closed.