Skihjelmen er en ekstremt vigtig del af dit udstyr. Hvis uheldet er ude, er hjelmen til for at beskytte dit hoved. Men det er ikke bare vigtigt, at du har en hjelm på, det er også vigtigt, at det er den helt rigtige hjelm, du vælger.

 

Udvalget af skihjelme er enormt, og det er derfor vigtigt, at du overvejer dine egne behov og bruger hovedet, når du vælger hjelm.

 

Første step er derfor at finde ud af, hvilken type hjelm der er den rette for dig. Nedenfor har vi listet forskellige typer af skihjelme:

  • All-round-hjelme
  • Snowboard-hjelme
  • Konkurrence-hjelme

 

All-round-hjelmen er den mest gængse. De bedste hjelme inden for denne type har ofte indbygget ventilation. I løbet af de seneste år er udvalget af snowboard-hjelme blevet markant større. Ved disse hjelme er der både fokus på sikkerhed og på designet, så de kan leve op til den modebevidste snowboarders stil. Til sidst er der konkurrence-hjelmene, der er den professionelle hjelm til konkurrencebrug, som navnet også antyder.

 

Vil du øge din sikkerhed på pisterne? Se også, hvorfor rygskjold er nødvendigt her.

 

Sådan skal hjelmen sidde

Du bør altid prøve skihjelmen, inden du køber. Størrelsen har nemlig stor betydning for, hvor meget den beskytter dit hoved. For at finde den rette størrelse kan du starte med at måle dit hoveds omkreds med et målebånd. Mål hen over panden, over dine øjenbryn.

 

Når du skal til at prøve hjelmen, skal du sikre, at den sidder stramt til, men uden at det gør ondt. Derudover bør underkanten af hjelmens front flugte med overkanten af dine øjenbryn.

 

Vær opmærksom på, at det ikke må være muligt at rykke på hjelmen, uden at hovedet følger med. Hvis hjelmen ikke sidder stramt nok, kan du justere lidt på den og spænde til under hagen. Kan du stadig ikke få den til at sidde stramt på en behagelig måde, skal du prøve en anden størrelse.

Comments are closed.