Hvert år drager masser af unge mennesker mod Alperne eller Norden for at udleve drømmen om at være skiguide. En drøm der for mange bliver en af de absolut bedste oplevelser i deres liv. Hvis du er én af dem, som går rundt med denne drøm, kan du her blive klogere på, hvordan du bliver skiguide.

 

Sådan er guideforløbet

For at blive skiguide skal du igennem et grundigt guideforløb, der klæder dig godt på til at varetage jobbet. Dette guideforløb består af nedenstående step:

 

1) Dine kvalifikationer

Først og fremmest bør du gøre op med dig selv, om du kan leve op til forventningerne til dine personlige egenskaber og faglige kompetencer. Det gælder blandt andet:

  • Du er udadvendt og elsker at møde nye mennesker
  • Du sætter gæstens behov først og tager ansvar
  • Som udgangspunkt er du minimum 20 år
  • Du er en dygtig skiløber
  • Det er en fordel, hvis du taler flere sprog
  • Du skal kunne klare et hektisk job med mange bolde i luften

 

2) Ansøgningen

Dernæst skal du lave en ansøgning, se mere på www.skigroup.dk. Der er mange om buddet, så det er vigtigt, at du giver dig god tid til at lave en spændende og gennemarbejdet ansøgning.

 

3) Samtalen

Når du har fanget vores interesse, bliver du kaldt til samtale i Ringkøbing, København, Sverige eller via Skype. Samtalerne bliver afholdt i maj, juni og august.

 

4) Guideseminar

Herefter skal du igennem to forskellige uddannelsesforløb. Det første er et guideseminar bestående af fire intense dage i september. Her bliver du klogere på, hvad der skal til for at blive skiguide, og du bliver stillet nogle praktiske opgaver – både individuelt og i grupper.

 

5) Guideskole

Anden del af uddannelsesforløbet til skiguide er guideskolen. Denne del af uddannelsen varer minimum 16 dage og foregår i Østrig. Forløbet er fra slutningen af november og frem i december. Her bliver du forberedt på arbejdet som skiguide og rustet til sæsonens mange forskellige arbejdsopgaver.

 

6) Opstart på den valgte destination

Når du har gennemført uddannelsesforløbet, er du klar til at rejse til den destination, hvor du skal arbejde som skiguide. De første ti dage bruger du blandt andet på at komme på plads, få et indgående kendskab til destinationen og lære de nye samarbejdspartnere at kende. Herefter er du klar til at tage imod de første gæster og sikre dem gode skioplevelser.

 

Hør Amanda fortælle, hvordan det er at være skiguide i Østrig:


Om jobbet

Med et job som skiguide skal du være forberedt på at få mange forskellige arbejdsopgaver og en, til tider, hektisk hverdag. Det er et job, hvor du møder masser af mennesker, er problemløser og udvikler dig som guide og som menneske – både fagligt og personligt.

 

Jeg har lært så utroligt meget af guidejobbet. Jeg har lært hvordan man løser konflikter, håndterer forskellige situationer, at være på forkant med ting og tænke hurtigt – og ellers bare generelt bevare overblikket i alle mulige sammenhænge. Og det er jo alt sammen noget, man kan bruge, når man kommer hjem igen – både privat og arbejdsmæssigt.

– Amanda, tidligere skiguide for Højmark Rejser

 

Udover at jobbet som skiguide lærer dig at håndtere en bred vifte af vigtige arbejdsopgaver, så er det også et job, der giver dig venskaber for livet og et af dit livs absolut bedste oplevelser.

 

Det har været en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget i mit liv. Jeg har oplevet så utroligt mange ting og lært så mange ting, som jeg aldrig vil glemme.

– Amanda, tidligere skiguide for Højmark Rejser

 

Få dit drømmejob som skiguide – klik her og find ledige job som skiguide hos Højmark Rejser.

Comments are closed.